Vad är live betting?

För den som är intresserad av att spela på nätet kan begreppet “live betting” komma upp. Live betting kallas också för livespel och innebär att spelare kan lägga sina bets under pågående match. Det finns ett stort intresse idag för live betting, vilket har skapat en bred marknad för tjänsten hos spelbolagen. Att lägga bets under matchens gång höjer spänningen, och gör det mer roligt att både se på matchen och att spela på vad resultatet blir.

Betting under match
Under live betting läggs spelet från att matchen har börjat tills den slutar. Här har du möjlighet att agera direkt baserat på hur matchen utspelar sig. När du spelar som vanligt utan live betting får du i stället lägga ditt spel baserat på vilka förutsättningar du ser att matchen har. Denna spelform erbjuder spänning och dramatik, samt möjlighet att vinna med tur och skicklighet. Spelbolagen har sett det stora intresset för live betting och har därför utvecklat klienter för ändamålet. Det är också i många fall möjligt att få tillgång till livestreaming, där du kan se matcher gratis från Europas bästa ligor. Det här är ett bra verktyg att använda i din förhandsanalys. När du tittat på många matcher får du bättre förutsättningar att kunna tippa vilka resultaten blir av en viss match.

Skillnad mot förtidsspel
Livespel har en skillnad jämfört med förtidsspel, då oddsen i den sistnämnda spelformen i högre grad är baserade på förväntningar snarare än på sportsliga faktorer. I en händelserik match rör sig oddsen snabbt och livespel förhöjer upplevelsen. När ett lag dominerar är det inte säkert att vinnaroddset sänks, vilket ger spelaren en fördel så länge hen följer matchen direkt.