Värdera händelseförloppet live

När du ser matchen via livestreaming på internet eller på TV kan du kontinuerligt värdera händelseförloppet. Då kan du se vad som förändras i matchen, vilket är viktigt för livespelet. Om ett lag ligger under med flera poäng men ändå dominerar i spelet kan de vara nära seger eller oavgjort, vilket kanske inte syns på det aktuella resultatet. När du inte ser matchen live kan du inte heller upptäcka alla små nyanser i spelet som påverkar dess utgång.

Agerande vid livespel
För den som väljer att spela live finns möjligheten att spelmönstret förändras. När det går att spela live kan spelaren frestas att täcka tidigare förluster med bristfällig faktainsamling och analys. Det kan resultera i större förluster än vad spelaren har planerat för.

Olika sorters spel
I början när live betting blev tillgängligt för spelare fanns det inte så många evenemang och matcher tillgängliga att spela på. Idag finns det mängder av sporter och matcher över hela världen där det erbjuds live betting, från NHL och Premier League samt de lägre divisionerna inom svensk fotboll. Spelbolagen erbjuder statistik från varje match där det går att se under hur många procent av matchen som lagen har haft bollen. Det går också att se hur många hörnor eller skott på mål ett lag har gjort.

De flesta av spelbolagen har fotboll som den primära sporten för live betting. Här finns hundratals matcher varje dag som går att spela på, samt många olika spelmarknader. Bland populära livespel finns antal mål per match, där målen ska ligga under eller över en viss lina. Det kan också gå att spela på tidpunkten för när det första målet görs och vilka spelare som kommer att göra mål.